Начин на приготвяне
Разделете жълтъците и белтъците на 4 яйца. Разбийте белтъците на сняг с помощта на миксер.
В друг съд поставете 200 г меко масло и чаена чаша пудра захар. Добавете чаена лъжичка ванилова захар и разбийте до получаване на светъл и пухкав крем.
Обединете маслената смес с белтъците, като разбърквате внимателно с шпатула, за да запазите въздушността. Добавете постепенно чаена чаша брашно и чаена чаша орехи.
Пресипете сместа за сладкиша в тавичка и изпечете на 180 градуса за половин час.
За глазурата разбийте жълтъците с чаена чаша пудра захар.
Залейте напълно охладения сладкиш Агнес с глазурата и оставете да се изсуши напълно за една нощ или на 40 градуса във фурната за час.
Нарежете Агнеса на парчета, гарнирайте с цели орехови ядки и сервирайте.