Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Любимия ми сладкиш Агнес

Любимия ми сладкиш Агнес

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Любимия ми сладкиш Агнес
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1 тава
"Да се обзаложим ли на още едно парче, че и на вас ще ви стане любим?"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • белтъци - 4 бр.
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • масло - 2 пакетчета
  • орехи - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • Глазура
  • жълтъци - 4 бр.
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • За украса
  • орехи - смлени
  • шоколадови пръчици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се оставя при стайна температура да омекне. После се разбъркват пудрата захар и маслото с миксер. След това се добавят орехите, бакпулверът и брашното. Отново се разбъркват.

Отделно се разбиват белтъците на сняг. Добавят се към първата смес. Разбъркват се с дървена лъжица.

Тестото се изсипва в намаслена и набрашнена тавичка. Пече се във фурна на 160 градуса за 25 минути.

През това време жълтъците се разбиват с пудрата захар на крем. Готовата торта се маже с глазурата, поръсва се със смлени орехи и шокопръчици. Оставя се да престои за 1 час на хладно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2
50
40
30
21
10
Дай твоята оценка: