Най-вкусния лава кейк

Албена АсеноваАлбена АсеноваМастър Шеф66775921425
31/01/2019
"Колкото по-дълго го отлагате, толкова повече лава кейк ще изядете, когато най-накрая се решите да го приготвите "
Приготвяне30 мин.
Готвене9 мин.
Общо39 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 473
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата30
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • черен шоколад - 300 г (кувертюр)
  • краве масло - 200 г
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 150 г
  • брашно - 150 г
  • краве масло - 50 г за намазване на формичките
  • какао - за поръсване на формичките
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тъмният шоколад и кравето масло се разтопяват на водна баня.

В купа се разбиват яйцата със захарта на пухкава пяна.

Брашното се пресява и добавя към яйчената смес. След разбъркване се прибавя и охладената шоколадова смес.

Формичките (алуминиеви за еднократно употреба) се намазват с краве масло и поръсват с какао. Напълват се до 2/3 от обема им и се слагат в предварително загрята на 225 градуса фурна.

Печенето на лава кейка е най-деликатната част.

Пекат се точно 9 минути на включени долен и горен реотан - без вентилатор.

При по-продължително печене на шоколадовото суфле ще се получат обикновени шоколадови кексчета, а идеята е да има течен център.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар