Картофи с гъби в глинен съд

01/02/2019
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф9235043352
"И най-обикновените картофи стават неустоимо вкусни, когато са приготвени в глинен съд "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо615
  • Преглеждания за месеца612
  • Преглеждания за седмицата49
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • картофи - 10 - 12 бр. средни или малки
  • кафяви печурки - 250 г
  • зехтин - 4 - с.л.
  • розмарин - 1 с.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л. сладък
  • червен пипер - 1 щипка или на вкус - Пушен
  • магданоз - 1 ч.л. сушен
  • патешка мас - 2 - 3 с.л.
  • вода - около 120 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Обелете и нарежете картофките на едро. Гъбите почистете и само изплакнете за кратко, за да не се напояват излишно с вода и да изгубят вкусовите си качества.

2. Сложете ги в глинен съд и разбъркайте хубаво със всички подправки, зехтина, маста, водата и солта.

3. Пъхнете в студена фурна и включете на 200 градуса. Печете около 30 минути или до желаният от вас загар.

4. Поднесете ароматните картофи и гъби топли като гарнитура към месо или самостоятелно.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар