Хрупкави жулиени от свински врат

Величка ЩърбановаВеличка ЩърбановаИноватор40717121992
01/02/2019
"На бас на една бутилка отлежало домашно вино, че не сте опитвали толкова вкусни жулиени от свински врат "
Приготвяне5 мин.
Готвене10 мин.
Общо15 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 721
  • Преглеждания за месеца91
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свински врат без кост - 250 г
  • фино царевично брашно - 2 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • мазнина - 200 мл олио за пържене
  • пармезан - за гарниране
  • лимони - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинският врат се нарязва на пържоли - колкото по-тънки, толкова по-добре. Ако са нарязани с по-голяма дебелина, се изтъняват с чук за месо.

Нарязваме пържолите на дълги жулиени (пръчки).

В съд с царевично брашно овалваме хубаво свинските жулиени.

Препоръчвам за пърженето да ползвате най-добре фритюрник или дълбок тиган. Настройте термостата на 190 градуса, изчакайте мазнината да се сгорещи хубаво и едва тогава пуснете кошничката със жулиените.

Пържете ги до зачервяване, за да се получат хрупкави.

Извадете готовите пръчици върху кухненска хартия, за да отнеме излишната мазнина, и напръскайте със соев сос.

Сервирайте ги топли с настърган пармезан и резен лимон като мезе за бира или вино.

Бон апети!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар