Начин на приготвяне
Черноморския зарган е риба със силно източено и издължено тяло, наподобяващо змия. Челюстите са силно издължени напред и приличат на човка. По цялата дължина на устата могат да се забележат ситните ѝ, но остри зъби.
Внимателно изчистете рибата от вътрешностите, но не отстранявайте главата и опашката. Те не могат да се ядат, но пък придават на чинията атрактивност. Измийте зарганчетата и отцедете.
В съд размесете брашното със солта и черния пипер и оваляйте рибите.
Пържете в загрято олио до порозовяване и от двете страни.
Поставете рибата върху кухненска хартия да попие излишната мазнина и го напръскайте леко със соев сос.
Сервирайте пържения зарган с резен лимон заедно с чаша бяло вино или бира.
Коментари