Руло от свинска плешка

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5355k1k3k3
Руло от свинска плешка
Снимка: Виктория Константинова
2 / 3
02/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"И досато рулото бавно се пече, ще имате достатъчно време да помислите с каква гарнитура ще бъде още по-вкусно"

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 1 кг
  • моркови - 2 големи
  • грах - 300 г
  • царевица - 200 г от консерва
  • праз - 1 връзка
  • олио
  • черен пипер
  • чубрица
  • сол
  • кисело зеле - 4 листа
  • бира - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се почиства и измива. Нарязва се на ситно. Морковите се обелват и измиват. Настъргват се.

В тиган се загрява олио. Добавят се празът и морковите. Добавят се грахът и царевицата. Запържват се. Не е необходимо да са напълно сготвени, защото ще продължат да се готвят.

Свинската плешка се реже, така че да се образува голяма пържола. Месото се овкусява със солта, черния пипер и чубрицата.

В средата на голямата пържола по дължина се разпределя зеленчуковата плънка. Завива се като руло.

Месното руло се увива с листата кисело зеле.

Готовото руло се увива с конец, за да е стабилно. Слага се в тавичка.

В тавата се изсипва бирата. Пече се до готовност на месото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: