Начин на приготвяне
Тиган с дебело дъно и капак - 26 см.
Свинското филе се измива и се подсушава. Ако има ципи или малки жилки, те се отстраняват. Нарязва се на тънки ленти.
Празът се почиства и наситнява. Чушката се почиства и се нарязва на дребни кубчета.
Консервата гъби с морковите се отцеждат. Скилидите чесън се наситняват на дребно.
В тиган се слага мазнина, поставя се на умерена температура, добавя се месото и се задушава под капак, за около 10 мин или докато омекне.
Когато е под капак, то си пуска достатъчно влага.
Когато е поомекнало, се прибавя празът и се оставя за около 5 мин да омекне, при разбъркване.
Добавя се чушката и чесънът, похлупва се с капак отново и след като е почти готова чушката, се прибавя грахът с морковите и гъбите, нарязани на кубчета. Посолява се със сол и черен пипер.
Яйцата се разбиват с 4 с.л. вода, не се добавя прясно мляко, и се изливат в тигана. Поставя се капак отново и се готви на много слаб котлон за 20 мин. Още на 5-та минута се вижда как яйцата се разпределят из целия тиган почти до ръба.
Омлетът изглежда течен, но когато се натисне с дървена лъжица, той ще бъде плътен.
Изключва се температурата и се оставя тигана без капак за около 5 мин.
Посипва се наситнен магданоз.
Когато се прецени , че е поел изцяло влагата, се обръща в сервизна чиния.
Източник: uhaena.blogspot.com