Начин на приготвяне
Дълбока тенджера с дебело дъно, може да се ползва и тенджера под налягане.
В голям найлонов плик се изсипва брашното, солта, черен пипер и 1/2 ч.л. италиански подправки. Прибавя се месото, нарязано на големи кубчета, и добре се овалва.
Загрява се мазнината в дълбока тенджера, изсипват се късовете телешко и се запържват до карамелизиране от всички страни. Изважда се.
В чиста тенджера /може да се ползва тенджера под налягане/ се сипва зехтин, добавя се наситнен лук, лук на прах, пресован чесън и се обръща няколко пъти, докато омекнат. Добавя се Балсамикото, доматеното пюре, разбърква се за 1 мин, прибавят се картофите на кубчета, бататът на кубчета, морковите на големи клинове, селъри, нарязано на големи парчета, около 4 см, 1/2 звездовиден анасон, зърна микс от черен пипер, сол, дафинов лист, прибавя се и сос Уорчестър и останалите италиански подправки. Налива се бульон и ако е необходимо - и малко вода.
Тенджерата се захлупва с капак /или под налягане/ и се готви за около 20-25 мин.
Сваля се от котлона, и ако сосът е по бистър, би могло да се добави натурално нишесте, разтворено в няколко с.л. студена вода. Оставя се да клокне и телешкото с картофи е готово. Поръсва се с наситнен магданоз.
Ползвала съм младо телешко месо, защото с него ще бъда сигурна, за да се получи добър резултат.