Начин на приготвяне
Ригатоните са сваряват по указание на опаковката.
В тиган се загрява зехтин, добавя се каймата, за да стане на трохи. Добавя се пресован чесън, сол, черен пипер, подправките и доматите, оставя се да къкри на умерен огън около 20 минути.
Поръсва се с половината от пармезана. Разбърква се. Подреждат се сварените ригатони изправени един до друг из цялата тава.
Върху тях се изсипва внимателно, без да падат из тавата, сместа с каймата и доматения сос. Поръсва се с пармезан.
Пече се на 200 градуса за около 20 минути. Изваждат се от фурната, поръсват се с настърганата моцарела и се допичат за още 15 минути.
Ригатоните с кайма и италиански подправки са много вкусни.
Източник: Tasty