Свински джолани в гювеч на фурна

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
14k
3k
9k
16
03/02/2019
"Търпение, търпение, глинен гювеч и не много силна фурна - това са трите задължителни неща за приготвянето на сочен свински джолан в гювеч "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо18 895
  • Преглеждания за месеца592
  • Преглеждания за седмицата154
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, подсушете и направете няколко надлъжни разреза на джоланите, за да се разтвори месото.

Обелете и нарежете зеленчуците на едро. Посолете зеленчуците на вкус.

В гювеча налейте виното и разпределете част от зеленчука. Посолете и поръсете джоланите с черен пипер и втрийте подправките в месото чрез масажиране.

Поставете свинските джоланите в гювеча и разпределете останалия зеленчук между тях.

Затворете капака на гювеча и го поставете в студена фурна, включете фурната на 200 градуса.

Печете джолана в глинен гювеч за 2 часа до омекване на месото и зеленчука.

Кухненски термометър за месо-30%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Кухненски термометър за месо
15.00 лв.
10.50 лв.
Виж ››

Майсторите по приготвянето на идеално изпеченото месо разполагат с термометър за месо. Вземете вашия кухненски термометър за месо, за да сервирате най-вкусните месни ястия.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар