Свински джолани в гювеч на фурна

Мария СимоваМария СимоваГуру114558108014
03/02/2019
"Търпение, търпение, глинен гювеч и не много силна фурна - това са трите задължителни неща за приготвянето на сочен свински джолан в гювеч "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 426
  • Преглеждания за месеца629
  • Преглеждания за седмицата183
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, подсушете и направете няколко надлъжни разреза на джоланите, за да се разтвори месото.

Обелете и нарежете зеленчуците на едро. Посолете зеленчуците на вкус.

В гювеча налейте виното и разпределете част от зеленчука. Посолете и поръсете джоланите с черен пипер и втрийте подправките в месото чрез масажиране.

Поставете свинските джоланите в гювеча и разпределете останалия зеленчук между тях.

Затворете капака на гювеча и го поставете в студена фурна, включете фурната на 200 градуса.

Печете джолана в глинен гювеч за 2 часа до омекване на месото и зеленчука.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар