Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювеч»Свински джолани в гювеч на фурна

Свински джолани в гювеч на фурна

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Свински джолани в гювеч на фурна7 / 7
03/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
12
"Търпение, търпение, глинен гювеч и не много силна фурна - това са трите задължителни неща за приготвянето на сочен свински джолан в гювеч"

Необходими Продукти

  • свински джолани - 2 бр.
  • картофи - 1 кг
  • чесън - 4 скилидки
  • лук - 1 глава
  • моркови - 3 бр.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, подсушете и направете няколко надлъжни разреза на джоланите, за да се разтвори месото.

Обелете и нарежете зеленчуците на едро. Посолете зеленчуците на вкус.

В гювеча налейте виното и разпределете част от зеленчука. Посолете и поръсете джоланите с черен пипер и втрийте подправките в месото чрез масажиране.

Поставете свинските джоланите в гювеча и разпределете останалия зеленчук между тях.

Затворете капака на гювеча и го поставете в студена фурна, включете фурната на 200 градуса.

Печете джолана в глинен гювеч за 2 часа до омекване на месото и зеленчука.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: