Заек в глинен съд със зеленчуци

05/02/2019
"Който замръкне в гората, свършва в тавата или в този случай в глинен съд в компанията на зеленчуци "
Приготвяне15 мин.
Готвене240 мин.
Общо255 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 930
  • Преглеждания за месеца228
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заекът се натрива с подправките, по желание се шпикова с чесън и сланина.

Овкусеният заек се слага в глинен съд. Около него се слагат почистените нарязани на едро зеленчуци. Добавя се малко сол, олио и вода, която може да бъде заменена по желание с бира или вино.

Глиненият гювеч се захлупва и се слага в студена фурна.

Пече се около 3-4 часа на тих огън.

Преди края на печенето се маха капакът, за да се запече апетитно заекът в гювеч.

Източник: Светлана Георгиева от Кулинарна мрежа

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар