Заек в глинен съд със зеленчуци

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
399
3k
915
1k
05/02/2019
"Който замръкне в гората, свършва в тавата или в този случай в глинен съд в компанията на зеленчуци "
Приготвяне15 мин.
Готвене240 мин.
Общо255 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 658
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заекът се натрива с подправките, по желание се шпикова с чесън и сланина.

Овкусеният заек се слага в глинен съд. Около него се слагат почистените нарязани на едро зеленчуци. Добавя се малко сол, олио и вода, която може да бъде заменена по желание с бира или вино.

Глиненият гювеч се захлупва и се слага в студена фурна.

Пече се около 3-4 часа на тих огън.

Преди края на печенето се маха капакът, за да се запече апетитно заекът в гювеч.

Източник: Светлана Георгиева от Кулинарна мрежа

Емайлирана овална тава с дръжки и капак-9%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Емайлирана овална тава с дръжки и капак
30.00 лв.
27.20 лв.
Виж ››

Приготвяйте любимите си ястия лесно, удобно и здравословно с нашата емайлирана овална тава. Изработена от висококачествени материали, тя ще бъде новото бижу във вашата кухня. Има удобни дръжки и капак. Овалната тава е мечтата на всяка фурна.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар