Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли със сос от билки

Свински пържоли със сос от билки

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Свински пържоли със сос от билки3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Точно с този сос не сте опитвали свинските пържоли - бързо да поправите този пропуск"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 2 бр. без кост
  • галета - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • горчица - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • яйца - 2 бр. малки
  • масло за дълбоко пържене
  • за соса
  • зелен лук - 1/2 вр.
  • магданоз - 1/2 вр. нарязан
  • зелени подправки - на вкус
  • чесън - 2 скилидки нарязан
  • зехтин
  • сол - щипка
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начуквате пържолите до желаната дебелина (за предпочитане тънка) от всяка страна.

Пригответе три чинии - една с брашно, втора с галета, трета с разбити яйца.

Потопете една по една свинските пържоли в брашното от всяка страна, прехвърлете я към чинийката с яйца (потапяне от всяка страна) и завършете с галета от всяка страна.

Запържете в горещото масло за около 7 минути от всяка страна (до златисто) и прехвърлете в абсорбираща хартия, когато са готови.

За соса е необходимо да сварите водата с малко сол. Добавете зеления лук, магданоз (без стъбла) и зелените подправки и оставете да къкри за около минута.

Незабавно се прехвърля в студена вода и се отцежда.

В чиния се поставя пържола и се полива с две-три супени лъжици от соса.

Свинските пържоли със сос от билки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: