Начин на приготвяне
Начуквате пържолите до желаната дебелина (за предпочитане тънка) от всяка страна.
Пригответе три чинии - една с брашно, втора с галета, трета с разбити яйца.
Потопете една по една свинските пържоли в брашното от всяка страна, прехвърлете я към чинийката с яйца (потапяне от всяка страна) и завършете с галета от всяка страна.
Запържете в горещото масло за около 7 минути от всяка страна (до златисто) и прехвърлете в абсорбираща хартия, когато са готови.
За соса е необходимо да сварите водата с малко сол. Добавете зеления лук, магданоз (без стъбла) и зелените подправки и оставете да къкри за около минута.
Незабавно се прехвърля в студена вода и се отцежда.
В чиния се поставя пържола и се полива с две-три супени лъжици от соса.
Свинските пържоли със сос от билки са готови.