Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб в хлебопекарна»Избухнал бял хляб в хлебопекарна

Избухнал бял хляб в хлебопекарна

Избухнал бял хляб в хлебопекарна
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
190 мин.
Порции
6
"И ако сте спазили всичко - то сте получили не просто разкошен, а направо избухнал бял хляб"

Необходими Продукти

  • хладка вода - 370 мл
  • олио - 4 с.л.
  • захар - 2 1/2 с.л.
  • сол - 1 2/3 ч.л.
  • суха мая - 1 1/2 ч.л.
  • брашно - 575 г (София мел, бяло)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти трябва да са измерени с точност за да получите този перфектен бял хляб.

Брашното трябва да е от най-добрите, аз използвам София мел - бяло в зелен пакет.

Затоплете леко водата и сипете в хлебопекарната олиото, захарта, солта също.

Пресейте брашното и добавете към водата, отгоре сипете и маята.

Изберете програма 1 със средна коричка, може и по-препечена, ако желаете.

След като се изпече хлябът, го оставете за 15 минути в хлебопекарната после извадете от контейнера и покрийте с кърпа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Това е най ТОЧНАТА рецепта. Правя по нея вече десет години хляб. Правя с бяло брашно. Правя само с пълнозърнесто.
19.02.2024 10:38
Анонимен
Анонимен
Това е най-лошата рецепта. Съжалявам за опита си. Сториха ми се лошо подредени пропорциите, но реших да ги спазя! Изложих се адски много, нито е избухнал , нито е вкусен. Регулирайте си пропорциите , солта е адски много, захарта също, маята е малко за това количество брашно!!!!! Като цяло, поредното разочарование от Вашия сайт !!!
11.12.2022 20:32
7
2
Анонимен
Анонимен
Това за какъв грамаж е ?
25.01.2022 16:01
1
1
Покажи всички подкоментари