Начин на приготвяне
Сложих в 400 мл. топла вода щипка захар, пакетче суха мая, няколко лъжици брашно и оставих да шупне.
Изсипах част от брашното, направих кладенче, в което изсипах шупналата мая и всички останали съставки.
Замесих меко, еластично тесто и оставих да удвои обема си.
Имайте предвид, че всяко брашно поема различно съставките и може да се наложи да отнемете или да добавите още брашно. Затова е хубаво да го слагате постепенно, а не накуп.
След това разделих тестото на 2 и оплетох плитка, която сложих в силиконовата форма. Оставих десетина минути, докато загрее на 160 градуса.
И, хораааа - хлябът ми избухна! :) Мислех, че ще го гоня из фурната :) Нооо... стана на памуче.
Приятен апетит!
Коментари