Начин на приготвяне
Месото се измива и се оставя в купа за час-два да се отече от остатъчната кръв.
В кафяна чаша се смесват горчицата, солта, захарта, кимиона, индийското орехче, двата вида пипер, ракията и зехтинът. Разбърква се добре и се оставя за 1/2 час.
Месото се намазва обилно с маринатата и се оставя за минимум 2 часа, максимум 2 дни в хладилника.
В силно нагорещен тиган се изпържва за по 1 мин от всяка страна. Слага се в тавичка или съд за печене с капак. Отстрани се нарежда разделения на по-големи розички карфиол, намазан със зехтин и поръсен с къри.
Ако ползвате тавичка, покрийте я с фолио за печене, а ако ползвате съд за печене с капак, покрийте с капака.
Пече се 10 мин на 220°C и след това 30 мин на 170°C (в зависимост от големината на парчето свински бут, времето за приготвяне може да варира).
Поднесете свинското печено с туршия или свежа салата.