Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Медени шишчета върху канапе от сладък картоф

Медени шишчета върху канапе от сладък картоф

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Медени шишчета върху канапе от сладък картоф
Снимка: Станислава Вълкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Малко сладост в живота на всекиго ще внесат тези сочни медени шишчета върху канапе от сладък картоф"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г на големи кубчета
  • за Марината
  • мед - 2 с.л (разтопен на водна баня )
  • червен пипер - 2 супени лъжици
  • кимион - 1 супена лъжица
  • зехтин - 50 мл
  • чесън - 3 бр. счукани скилидки
  • сол - 1/2 к.л.
  • за Канапе от сладки картофи
  • сладки картофи - 2 бр. сварени
  • зелен лук - 1 връзка задушен
  • хималайска сол - на вкус
  • черен пипер
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете всички съставки, добавете месото и оставете да се маринова 2 часа в хладилника.

Набодете нарязаните на кубчета месо върху шишовете и ги изпечете на горещ грил тиган за около 2 минути от всяка страна.

Обелете сварените картофи и хубаво ги намачкайте и смесете заедно с пържения лук, подправете със сол и черен пипер.

Поставете 2 супени лъжици пюре от сладки картофи, оформете креативно чинията и отгоре поставете шишче от месото. Поръсете със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: