Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Шишчета»Медени шишчета от висменка

Медени шишчета от висменка

Медени шишчета от висменка
Снимка: Цветелина Стойкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Шишчета от висменка с медена марината - ето на това му се казва юнашко хапване"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г от висменка
  • свински бут - 500 г
  • зелени чушки - 1 бр.
  • червени чушки - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • кимион
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • олио
  • соев сос
  • лимонов сок
  • мед - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете двата вида месо на кубчета. Нарежете лука на големи кубчета и ги разделете на пластовете им. Нарежете и чушките на големи квадратчета.

В голяма купа изсипете 2-3 с.л. олио, 3 щипки кимион, малко черен пипер, 1 ч.л. червен пипер, сол, 1 с.л. соев сос, 1 с.л. лимонов сок и меда.

Разбъркайте добре с лъжица и добавете вътре нарязаните месо и зеленчуци. Оставете да поемат от ароматите и вкуса за малко.

След това започнете да нанизвате на дървени шишчета, като редувате месо, чушка и лук. В намазнена тавичка наредете шишчетата, посолете с малко сол и изсипете 1 к.ч. вода.

Печете и обръщайте до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: