Начин на приготвяне
Нарежете двата вида месо на кубчета. Нарежете лука на големи кубчета и ги разделете на пластовете им. Нарежете и чушките на големи квадратчета.
В голяма купа изсипете 2-3 с.л. олио, 3 щипки кимион, малко черен пипер, 1 ч.л. червен пипер, сол, 1 с.л. соев сос, 1 с.л. лимонов сок и меда.
Разбъркайте добре с лъжица и добавете вътре нарязаните месо и зеленчуци. Оставете да поемат от ароматите и вкуса за малко.
След това започнете да нанизвате на дървени шишчета, като редувате месо, чушка и лук. В намазнена тавичка наредете шишчетата, посолете с малко сол и изсипете 1 к.ч. вода.
Печете и обръщайте до зачервяване.