Крилца с кленов сироп и домати

Станислава ВълковаСтанислава ВълковаПомощник Готвач1391851821
07/02/2019
"И когато някой каже уникално добра комбинация, ние веднага се сещаме за тези крилца с кленов сироп и домати "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо457
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • пилешки крилца - 12 бр.
  • За соса
  • кленов сироп - 50 мл чаша
  • вода - 2/3 ч.ч.
  • домати - 1 бр. малък (нарязан на кубчета)
  • соев сос - 2 с.л.
  • чесън на прах - 1 ч.л.
  • черен пипер - 2/3 ч.л.
  • масло - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките крилца се опърлят леко при необходимост, за да се премахнат излишните пера, почистете ги старателно.

Отстранете острия край от всяко крило и ги изрежете на две.

Сложете всички съставки за соса в съд и доведете до завиране.

Поставете алуминиево фолио върху тава за печене и наредете парчетата пиле.

Изсипете соса върху крилата и печете във фурна с температура 200 градуса в продължение на един час (от време на време трябва да овлажнявате крилата със соса по време на печене).

Подават се горещи с гарнитура или салата според сезона.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар