Постни лозови сарми с булгур

ЗорицаЗорицаГуру94525829234
07/02/2019
"Да приготвиш завладяващо вкусни постни лозови сарми е изкуство, което ние владеем до съвършенство "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 272
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се задушават в малко олио. Добавят се нарязаните на дребно гъби, нарязаните на ситни кубчета моркови, прибавят се измития булгур и чаена чаша от течността от буркана от консервираните гъби.

След като започне да ври, се намалява котлона и се оставя да къкри около десетина минути. Плънката се поръсва с подправки в количество на вкус (сол, черен пипер, кимион, чубрица, мащерка) и при необходимост се долива още малко течност. Температурата на котлона се намалява и плънката се оставя да къкри още няколко минути, докато поеме течността.

Взима се лозов лист, пълни се с две супени лъжици от плънката и се завива стегнато. Така се процедира и с останалите сарми.

Сармите се нареждат в леко намаслена тенджера с дебело дъно, върху тях се слага обърната порцеланова чиния, която да ги притиска.

Налива се гореща вода, колкото леко да покрива чинията и лозовите сарми се варят на слаб котлон около 20 минути.

Добър апетит!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар