Постни лозови сарми с булгур

ЗорицаЗорица
Гуру
962
8k
4k
3k
6
07/02/2019
"Да приготвиш завладяващо вкусни постни лозови сарми е изкуство, което ние владеем до съвършенство "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 873
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества
Сарми

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се задушават в малко олио. Добавят се нарязаните на дребно гъби, нарязаните на ситни кубчета моркови, прибавят се измития булгур и чаена чаша от течността от буркана от консервираните гъби.

След като започне да ври, се намалява котлона и се оставя да къкри около десетина минути. Плънката се поръсва с подправки в количество на вкус (сол, черен пипер, кимион, чубрица, мащерка) и при необходимост се долива още малко течност. Температурата на котлона се намалява и плънката се оставя да къкри още няколко минути, докато поеме течността.

Взима се лозов лист, пълни се с две супени лъжици от плънката и се завива стегнато. Така се процедира и с останалите сарми.

Сармите се нареждат в леко намаслена тенджера с дебело дъно, върху тях се слага обърната порцеланова чиния, която да ги притиска.

Налива се гореща вода, колкото леко да покрива чинията и лозовите сарми се варят на слаб котлон около 20 минути.

Добър апетит!

Традиционен български гювеч с капак 5л-8%
Приготвяй си тази рецепта в:
Традиционен български гювеч с капак 5л
23.99 лв.
21.99 лв.
Виж ››

За приготвянето на вкусно, ароматно и здравословно ястие винаги може да разчитате на този традиционен гювеч с капак и стилни вградени дръжки.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар