Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Запеканки»Макарони със сос Болонезе

Макарони със сос Болонезе

Потребител#181034Потребител#181034
Чирак
48468132
Макарони със сос Болонезе
Снимка: Потребител#181034
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
12
"Уж просто макарони, а толкова ни се услади, че нямаме търпение да споделим рецептата с вас"

Необходими Продукти

  • макарони - 1 пак/400 гр
  • кашкавал - 200 гр
  • свинска кайма - 700 г
  • масло - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • доматен сок - 500 мл
  • прясно мляко - 500 мл
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • риган
  • босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме макароните в подсолена вода. Изцеждаме и изсипваме в тава, намаззана на дъното с масло и смесваме с настъргания кашкавал.

Запържваме ситно нарязания лук, морков, чесън. Прибавяме каймата и я правим на трохи. Изсипваме доматения сок и оставяме да ври до извиране на водата. Овкусяваме със сол, черен пипер и риган. Изсипваме върху макароните.

В дълбок съд запържваме брашното с масло и добавяме прясното мляко на тънка струйка при непрекъснато бъркане.

Заливаме върху Болонезето и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 40-50 мин.

Сервират се топли със пресен босилек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: