Реване с портокалов сироп

Храна за ДушатаХрана за ДушатаДарт Вейдър384111
14/02/2019
"Оставете първата хапка сочно реване с портокалов сок да се разтопи в устата ви - да, това е Раят "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 695
  • Преглеждания за месеца80
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • яйца - 5 бр.
  • захар - 5 с.л.
  • брашно - 5 с.л.
  • пшеничен грис - 1 с.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • За сиропа
  • вода - 300 мл
  • захар - 300 г
  • портокали - 1 бр.
  • ванилов екстракт - 1 ч.л.
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Отделете жълтъците от белтъците на яйцата. Прехвърлете белтъците в купа и добавете щипка сол. Разбийте на сняг, като добавите поетапно половината от захарта.

Добавете останалата захар към жълтъците и разбийте, докато сместа стане светла и пухкава. Обединете двете смеси внимателно като обърквате с шпатула, за да запизите въздушността на белтъците.

Смесете пшеничния грис с брашното и започнете да добавяте с разбъркване към яйчената смес. Разбъркайте добре, докато брашното се поеме напълно от яйцата. Настържете портокалова кора и разбъркайте финално. Прехвърлете сместа в правоъгълна тавичка и изпечете реването на 180°C за половин час.

Междувременно пригответе захарния сироп. Смесете захарта и водата в съд на котлона. Добавете сока на портокала и оставете сместа да заври и да се редуцира на гъст сироп.

По желание настържете и кората на плода в сиропа. На финала добавете чаена лъжичка ванилов екстракт за допълнителен аромат.

Охладете блата за реването напълно, нарежете го на парчета и залейте с горещия портокалов сироп.

Оставете портокаловото реване за няколко часа сиропът да се абсорбира и сервирайте.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар