Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Ирландски картофен хляб

Ирландски картофен хляб

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Ирландски картофен хляб
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
20
"Дайте на един ирландец малко картофи и той ще ви покаже как се прави най-вкусният картофен хляб"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г стари
  • масло - 70 г
  • сол
  • брашно - 140 г
  • масло - около 30 г за тигана за запичане
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите в подсолена вода - за около 40 - 50 мин. Намачкайте ги с маслото на пюре и овкусете със сол. Добавете брашното и замесете средно твърдо тесто.

Разточете тестото върху набрашнена повърхност на тънка кора и изрежете в избрана от вас форма. Ако решите да намажете картофените хлебчета с крема сирене, ги изрежете във формата на големи триъгълници и след като изстинат, се намазват и навиват. Аз ги изрязах във формата на кръгчета, като малки палачинки.

Загрейте малко масло в тиган на котлона с незалепващо дъно на умерена температура. Изпечете хлебчетата от двете страни до златисто или по-запечени по желание.

Ако желаете, можете да намажете ирландските картофени хлебчета например с крем сирене и да поставите тънки резенчета сьомга или да сервирате, без да са намазани.

Рецептата е взаимствана от lussisworldofartcraft.blogspot.com

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: