Шпикована свинска рибица

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
18k
28/03/2013
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо27 616
  • Преглеждания за месеца127
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената и подсушена рибица се шпикова с малки и продълговати парченца сланина, чесън, морков, които се натикват хубаво навътре в месото. Добре се посолява и поръсва с черен пипер. Залива се с водата и виното и се оставя да се маринова за 1 нощ в хладилник в съд, покрит с капак.

На следващия ден се слага да се пече под фолио (около 1 час), като преди това отново се поръсва с малко подправки - чубрица и риган, които трябва да полепнат по рибицата. Накрая може да се махне фолиото, за да се запече с апетитна коричка.

Готовата рибица се вади в голяма чиния. В съд се загрява малко мазнина и се запържва настъргания лук. Добавя се брашното и се разбърква, докато и то се запържи.

След това се долива виното, а след съвсем кратко и сосът от тавата на месото. Така приготвеният сос се подправя и с него се поливат парчетата нарязана рибица при сервиране.

Рейтинг

5 5
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар