Шпикована свинска рибица

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Шпикована свинска рибица2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • свинска рибица - 1 брой
  • вино - 1 ч.ч. червено
  • вода - 50 мл
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • сланина - около 80 г пушена
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • моркови - 1 брой
  • чубрица - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л. натрошен
  • За соса
  • лук - 1 глава
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • вино - 50 мл червено
  • олио - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената и подсушена рибица се шпикова с малки и продълговати парченца сланина, чесън, морков, които се натикват хубаво навътре в месото. Добре се посолява и поръсва с черен пипер. Залива се с водата и виното и се оставя да се маринова за 1 нощ в хладилник в съд, покрит с капак.

На следващия ден се слага да се пече под фолио (около 1 час), като преди това отново се поръсва с малко подправки - чубрица и риган, които трябва да полепнат по рибицата. Накрая може да се махне фолиото, за да се запече с апетитна коричка.

Готовата рибица се вади в голяма чиния. В съд се загрява малко мазнина и се запържва настъргания лук. Добавя се брашното и се разбърква, докато и то се запържи.

След това се долива виното, а след съвсем кратко и сосът от тавата на месото. Така приготвеният сос се подправя и с него се поливат парчетата нарязана рибица при сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
55
41
33
20
10
Дай твоята оценка: