Лозови сарми с вкусен сос

12/02/2019
Кулинарна мрежа
отКулинарна мрежаДжедай154765
"Любимите домашна сармички са много по-вкусни от всяко друго ястие, което сте опитвали, нали "
Приготвяне15 мин.
Готвене80 мин.
Общо95 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 900
  • Преглеждания за месеца108
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите за пълнежа на сармите се разбъркват добре. Добавя се малко водичка, така че да стане рехава каймата.

В средата на всяко лозово листо се слага по малко от плънката и се завиват сарми, които се редят плътно една до друга в подходящ дълбок съд. Увитите сарми се захлупват с чиния, заливат се с вода, която да го покрие, и се варят на слаб огън около 1 час. По желание може да добавите и малко вегета към водата.

Докато сармите се задушават на тих огън, приготвяме соса за тях.

Запържвате брашното в маслото до златисто. Разреждате със сока от варенето на сармите до желаната гъстота, сваляте от котлона и застройвате с жълтъка, киселото мляко и лимона.

По желание може да запечете лозовите сарми, след като ги задушите.

Източник: Todorka Paskova от Кулинарна мрежаподобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Марияна борисова
Доста го готвя през пролетния и летен сезон.Само че сосът ми е без яйца
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв