Лесен селски хляб с хрупкава коричка

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
370
2k
846
1k
13/02/2019
"А понякога, за да се усмихне човек му трябва само да усети аромата на прясно изваден от фурната селски хляб, да отчупи от хрупкавата коричка ..."
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 825
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • вода - 400 мл хладка
  • мая - 7 г суха
  • сол - 1 ч.л. с връх
  • захар - 2 - 3 щипки
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • брашно - 700 г пресято
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активираме маята с малко топла водичка и захарта. Правим кладенче в пресятото брашно и замесваме гладко тесто от изброените продукти.

Оставяме да втаса, покрито с кърпа, до удвояване на обема.

Поставяме в съд, намаслен и поръсени с брашно, за печене и оставяме отново да втаса.

Отгоре върху хляба правим с остър нож резки отгоре по желание.

Печем нашия селски хляб в загрята на 180°С фурна с вентилатор до готовност.

Източник: Krasimira Petrova‎ от Кулинарна мрежа

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар