Мераклийска Имамбаялдъ

13/02/2019
"Когато имаш сърце на художник и сръчните ръце на майстор-готвач, всичко, което твориш, е истинско чудо "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 447
  • Преглеждания за месеца286
  • Преглеждания за седмицата30
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме патладжаните и ги накисваме в подсолена вода за около 30 минути. След това ги нарязваме на половинки и ги задушаваме в тиган със зехтина до златист загар.

Подреждаме задушените патладжани в тавичка за печене, а в тигана, в който сме ги готвили, слагаме зеленчуците, нарязани на кубчета в следната последователност.

Първо слагаме скилидките чесън, след това морковите, нарязания лук, пащърнака и последно прибавяме нарязаните пиперки. Задушаваме зеленчуците почти до готовност.

Редим плънката върху патладжана, отгоре подреждаме нарязаните на кръгчета чери домати и запичаме имамбаялдъта в предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор за около 15 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар