Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Гъбена супа»Кремсупа от гъби на Ваня Джорджевич

Кремсупа от гъби на Ваня Джорджевич

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Кремсупа от гъби на Ваня Джорджевич
Снимка: Яница Николова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Завладяващо ароматна и с вкус, който дълго ще помните - Кремсупата от гъби на Ваня Джорджевич"

Необходими Продукти

  • печурки - 1/2 кг или др. гъби
  • лук - 1 гл.
  • моркови - 1 бр.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • масло - 2 с.л.
  • магданоз - 1 вр.
  • сол - на вкус
  • Още
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 1/2 пак., от 125 г
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • Гарнитура
  • заквасена сметана - 1 кутийка
  • яйца - 5 - 6 бр. сварени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ситно нарязаният лук, гъби и моркови се задушават в маслото около 5-10 минути. Посоляват се на вкус и се заливат с около 2 л гореща вода. Вари се около 20-25 минути до омекване на зеленчуците.

В отделен съд се прави запръжка от маслото и брашното, прибавя се студеното мляко.

Разрежда се с горещия бульон и се прибавя към супата.

След това се пасира с пасатор внимателно, прибавя се черния пипер.

При сервиране във всяка купичка се прибавя по 1 супена лъжица заквасена сметана, парченца варени яйца.

Гъбената супа се поръсва със ситно нарязан магданоз.

По желание гъбената кремсупа се поръсва със ситно настърган кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: