Бърз чийзкейк с маскарпоне и Нутела

14/02/2019
"Приготвя се толкова лесно и е толкова вкусен, че е грехота да не го опитате "
Приготвяне30 мин.
Готвене2 мин.
Общо32 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 497
  • Преглеждания за месеца1011
  • Преглеждания за седмицата87
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • За основата
  • бисквити - 250 - 300 г
  • захар - 1 с.л.
  • масло - 180 г за 300 г бисквити
  • За крема
  • маскарпоне - 500 г
  • сметана - 500 мл
  • ванилия - 1 на прах
  • пудра захар - 2 супени лъжици
  • течен шоколад - около 300 грама
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Блатът се приготвя по следния начин - бисквитите се натрошават в кухненски робот или на ръка, но да са на ситно. Маслото леко се загрява и се добавя към натрошените бисквити. По желание може да сложите малко прясно мляко, така блатът ще стане по мек, това е малка добавка, която не всеки знае.

Всичко се забърква, разстила се с пръсти във форма с падащи стени и се оставя в хладилника да престои, докато се прави кремът.

Кремът се приготвя много лесно. Първо се разбива сметаната с миксер в дълбок съд, докато стане пухкава и не може да падне, ако се обърне съдът. Към нея се прибавя маскарпонето, ванилията на прах и пудрата захар.

Изважда се блатът, разнася се кремът отгоре. Нутелата може да се загрее в микровълновата или на водна баня и се разстила на блата. Чийзкейкът се оставя да престои няколко часа.

По желание може да се сложи желатин, но аз не съм слагал, тъй като тортата не се разпада :)

Източник: Bozhidar Rashev от Кулинарна мрежа

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Елена Панайотова
А каква трябва да е сметаната и сполучлив ли е чийзкейкът?
0
0
Jeny Vardulova
Jeny Vardulova
17.02.2019 18:31
Защо не си написала каква е сметаната??? Взех неподходящата и сега се чудя какво да я правя. Трябва да отложа крема с 1 ден. Бясна съм!
2
7