Телешко с дюли на фурна

Храна за ДушатаХрана за Душата
Дарт Вейдър
392
3k
2k
905
19/02/2019
"Минутки за класика - Телешко с дюли на фурна с вкус, за който може само да си мечтаете "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 998
  • Преглеждания за месеца546
  • Преглеждания за седмицата236
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Подправете телешките котлети със сол и черен пипер.

Загрейте зехтин в дълбок съд. Оваляйте леко пържолките в брашно. Запържете ги в загрятата мазнина от двете страни, докато станат златисти.

Нарежете морковите на кръгчета. Почистете дюлите и нарежете на уеджиси.

Извадете месото от мазнината и поставете в чиния. Прехвърлете морковите и дюлите в съда на котлона и запържете в мазнината от месото.

Нарежете две глави червен лук на полумесеци и няколко скилидки чесън на ситно. Задушете ги в съда с морковите и дюлята. Добавете няколко цели стръкчетата прясна мащерка. Подправете с щипка канела и добавете чаена лъжичка мед.

Разбъркайте и оставете всички продукти да се задушат добре. По желание направете ястието по пикантно с четвърт чаена лъжичка лют пипер.

Накълцайте шепа орехи на едро и прибавете. Залейте с телешкия бульон, усилете котлона и изчакайте да заври. Когато заври, върнете телешките котлети отново в съда, долейте още една чаша бульон и прехвърлете ястието във фурната на 200°C за 20-25 минути.

Чук за месо с брадвичка-46%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
7.00 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар