Класическа лазаня Болонезе

Храна за ДушатаХрана за ДушатаДарт Вейдър384111
21/02/2019
"И баба знае да ви покани на класически концерт, но знае ли баба как се готви Класическа лазаня Болонезе "
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 246
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Започнете с приготвянето на соса Бешамел. Загрейте маслото в дълбок съд на котлона, докато се разтопи. Добавете брашното и бъркайте, за да не се образуват бучки. Запържете брашното за кратко, докато добие златист цвят.

Започнете да наливате прясното мляко на етапи, за да не се образуват бучки. Бъркайте непрекъснато, докато сосът Бешамел се сгъсти напълно. Овкусете със сол, черен пипер и индийско орехче. Оставете соса да поври на умерен огън за кратко и го свалете от котлона.

Заемете се със соса Болонезе. Нарежете лука и скилидките чесън на ситно. Загрейте зехтин в дълбок съд, сложете лука и чесъна, посолете и задушете до омекване. След това добавете каймата и запържете, като едновременно я раздробявате с дървена лъжица. Подправете с черен пипер и гответе, докато мляното месо се раздроби напълно и добие златист цвят.

Нарежете стрък целина и листа пресен босилек на ситно и прибавете в соса. Сипете доматения сок, доматите от консерва и доматено пюре. Добавете и чаена лъжица захар, за да балансирате киселия вкус на доматите. Разбъркайте добре всичко и оставете соса да поври и да се редуцира. Когато течността от доматите се поизпари, налейте бялото вино и гответе за още няколко минути.

Започнете да подреждате лазанята, като първо поставите пласт кори за лазаня на дъното на тавата. Покрийте обилно със сос Болонезе, а отгоре разпределете пласт от соса Бешамел. Покрийте с втори пласт кори и отново покрийте с двата соса. Редувайте по този начин до изчерпване на съставките.

Завършете лазанята Болонезе с обилен пласт Бешамел и покрийте с настърган Пармезан или друго твърдо сирене.

Прехвърлете ястието във фурната на 180°C за 30-40 минути.подобни рецепти тук

Това ястие върви с

Пино Ноар & Мерло

Комбиниране с храна:
Виното се съчетава с голям брой храни и пикантни блюда. Подходящо е за някои видове яйчени салати, паста, бели и червени меса, дивеч и сирена.
Сервира се със стайна температура.
Разфасовки: 375 мл/ 750 мл

Цвят: свеж, рубинен
Аромат: плодово начало, зряла вишна, череша, къпина, дъх на ароматна трева, едва доловими и елегантни дъбови щрихи
Вкус: свеж, сочен, хармонична мекота, добра дължина и пълнота, плодов финал със стимулиращ осезанието спомен

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Геновева
Геновева
21.02.2019 18:02
СТрахотна и аз я приготвям така.
0
0