Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Крем за торта»Икономичен Шантили – крем за торта

Икономичен Шантили – крем за торта

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Икономичен Шантили – крем за торта3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Вижте как да приготвите класическият крем за торти Шантили в един практичен икономичен вариант"

Необходими Продукти

  • брашно - 130 г
  • захар - 280 г
  • вода - 650 мл
  • ванилия - 2 прахчета
  • сладкарска сметана - 400 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвите крем за торта Шантили, в тенджера смесете пресятото брашно, захарта и ги разтворете с водата наливайки я на тънка струя, до еднородна смес.

Поставете съда на умерен огън и варите до сгъстяване, като в края на варенето добавите прахчетата ванилия. Завийте получения крем със стреч фолио и го оставете на студено място, напълно да се охлади.

В купа разбийте сметаната на пухкав крем, добавете изстиналия варен крем и разбъркайте.

Вкусен и икономичен крем за торта!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
54
40
30
20
12
Дай твоята оценка: