Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки Питки»Содени питки с извара

Содени питки с извара

Содени питки с извара
Снимка: Милка Шишкова
1 / 2
05/02/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Содени питки с извара за закуска на всички вкъщи. Направете една чаша яйрян и хапвайте"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • масло - 50 г
  • олио - 3 с.л.
  • кисело мляко - 150 г
  • извара - 370 г
  • пълнозърнесто брашно - 280 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • хуск - 1 с.л. фибри
  • сол - 1 ч.л.
  • чубрица - 2 ч.л.
  • сусам - 2 с.л.
  • сирене - 40 г или кашкавал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разтопява. Содата се смесва с киселото мляко, разбърква се и се изчаква една минута да шупне.

Всички продукти за сиренките, с изключение на сиренето или кашкавала, се смесват в дълбока купа и се разбъркват добре с помощта на вилица.

Получава се лепкаво тесто.

С лъжица за сладолед се оформят топчета от тестото, които се нареждат в тава, застлана с хартия за печене. Трябва да се предвиди достатъчно място между малките питки, защото при печене удвояват размера си.

Пекат се содени питки с извара в предварително загрята на 180°С фурна с вентилатор, за 20-25 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: