Фъстъчен кекс

Фъстъчен кекс
Снимка: Марияна борисова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"С наситен аромат и страхотен вкус, този кекс ще се изяде до последната трохичка"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • фъстъци - 1/2 ч.ч. смлени
  • краве масло - около 1/2 ч.ч. разтопено
  • ванилия - 1 прахче
  • пудра захар - за поръсване
  • топинг - шоколад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта до побеляване.

Добавяме постепенно краве масло, брашното, в което е сложен предварително бакпулвера, смлените фъстъци и ванилията.

Объркваме хубаво сместа и го изсипваме в кексова форма, която е намазана с олио и набрашнена.

Печем кекса на 180 градуса за около час, първо на долен реотан, след около 20 минути и на двата.

След опичането му го поръсваме с пудра захар и поливаме с шоколадов топинг.

Фъстъченият кекс е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: