Пълнозърнеста постна пица Калинка

ПетяПетяГотвач128451542
17/02/2019
"Една по-здравословна пица, подходяща за хора, които обичат изкушенията, но постят или са вегани "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо777
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесвам брашното и солта, слагам едната лъжица олио и прибавям маята, която предварително съм разтворила със захарта в хладката вода (без да изчакам да шупне, да втаса).

Разбърквам сместа добре с лъжица (получава се лепкаво тесто, но не е необходимо да се меси до твърдо да стане на топка).

След което тази смес я изсипвам в тавата на фурната, която предварително е застлана с хартия, намазана с олио и поръсена със семена, и разстилам сместа равномерно навсякъде. Отгоре също го поръсих с тях и оставих да втаса - може и да се пропусне.

Преди да сложа пицата във фурната, украсих с резени домати и маслини, имитиращи калинки (виж снимките). Помежду тях сложих и полумесеци лук.

А отгоре поръсих със ситно нарязаните пера от зеления лук и останалите маслини. Овкусих със суха чубрица, риган и смлян черен пипер - а вие според вашия вкус.

Пекох в предварително загрята на 180-200 градуса фурна до желаната коричка (мека или по-хрупкава).

След изваждане от фурната полях пицата с тънка струйка зехтин. Получи се много хубава мека отвътре и с хрупкава коричка отвън вегетарианска пица.

Да ви е сладко!

Бележки: Брашното може 50/50 да е бяло и пълнозърнесто. Може също така в сместа да се включат 1-2 с.л. овесени ядки. Преди да се украси този блат за пица, може да се намаже с доматено пюре. Не намазах, за да изпъкнат калинките.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар