Начин на приготвяне
Белтъкът се разбива на сняг. Прибавя се към останалите продукти за тестото, като маята е разтворена в топлата вода. Получава се леко еластично тесто, което не лепне.
Разделя се на еднакви топчета малко по-големи от орех. Всяко топче се прави на фитил /според желаната дължина от 20 до 30 см/.
2 фитила се усукват и краищата се слепват за да се оформи геврекът. Може и един по-дълъг фитил, разделен на две по-средата и усукан. Всеки може да си избере вариант на завиване на геврека.
Поставят се в подмазана тава, да втасат 15 мин. или да бухнат, намазват се с разбит жълтък и се поръсват със захар. В загрята фурна на 200 гр. за 15-20 мин. или до изпичане на желаният цвят.
След изваждане и леко охлаждане ги поръсваме с пудра захар по желание.
Приятен апетит!
Коментари