Хлебно руло с босилеково песто

19/02/2019
"По вълшебния аромат, който се носи от кухнята, ще познаете, че днес сме приготвили уникално хлебно руло с босилеково песто "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо343
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Пресейте брашното в купа и го смесете със сухата мая и захарта. Направете кладенче.

2. Стоплете леко млякото заедно със маслото, докато се разтопи. Ако е горещо, изчакайте да поизстине и придобие телесна температура - 37 градуса.

3. Налейте в кладенчето маслото с млякото и замесете тесто, в което малко по малко вкарайте солта. Оставете го да почине 20 минути, а през това време си пригответе пестото.

4. Поставете в блендер босилековите свежи листа, дръжките отстранете, защото е възможно да нагарчат. Сложете и чесъна, и кедровите ядки и пуснете да се смели всичко на ситно, но внимавайки да не стане на каша.

5. Налейте зехтина, настържете на много фино ренде пармезана и разбъркайте.

6. Тестото разточете на фина кора върху набрашнен плот. Намажете го със босилековото песто и завийте на руло. Краищата му подпъхнете навътре.

7. Прехвърлете рулото в тава, покрита с хартия за печене или намазнена. Оставете на топло да втаса и удвои обема си за около 1 час или час и половина.

8. Загрейте фурната до 180 градуса, рулото намажете с разбит с малко вода жълтък и изпечете до златисто (около 30-35 минути).

9. Щом извадите от фурната, изчакайте да изстине и нарежете на филийки.

Поднесете с любимо ястие или салата.

Добър апетит! подобни рецепти тук

Рейтинг

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Теодора Мещерова
Имам нужните продукти и мисля да си го приготвя. Страхотна рецепта
1
2
Теодора Мещерова
С най-голямо удоволствие. Щом рецептата е твоя, не се съмнявам, че ще се получи, както при други твои рецепти, които съм опитвала! Рецептите ти наистина си заслужават!
1
2
Йорданка Ковачева
Благодаря! Успех :) Ще се радвам да споделиш резултата.
1
2