Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Традиционна Шакшука

Традиционна Шакшука

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
328327
Традиционна Шакшука1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Обичате ли домати? Това макар и нестандартно ястие с домати, чушки и яйца не само, че е лесно, но е невероятно вкусно, това е шакшука!"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • домати - 6 бр. обелени и нарязани
  • чушки - 2 бр.
  • червен пипер - 1/4 ч.л.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 1 скилидка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в голям тиган и запържете нарязаните лук, чесън, чушки. Пържете около 10 минути, докато започнат да омекват.

Добавете доматите, червения и черния пипер, солта. Задушете сместа за още 5-7 минути, докато доматите омекнат.

Счупете яйцата върху сместа в тигана, захлупете и оставете на тих огън 4-5 минути, докато яйцата станат готови.

По желание поднесете шакшуката със зелена салата, безквасни питки или салата от пресни моркови и авокадо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
528
48
37
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Darka
Darka
Какво е това име?Нямаме ли си български?Ние си му казваме лятна манджа и е вкусно!
07.07.2013 10:59
1
1
kami
kami
много е хубава рецептата браво!
05.07.2013 13:57
Ива
Ива
Задължително поръсено със сирене!
05.07.2013 10:05
1
пфу
пфу
Аз пък толкова години да го ям , без да знам,че така се казва.:)
04.07.2013 18:57
1
emisra
emisra
Казва се „шакшука“
11.06.2013 22:41
1
иван
иван
супер е-6 от мен
11.06.2013 22:18