Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Пържени яйца с луканкова наденица и пикантно сирене

Пържени яйца с луканкова наденица и пикантно сирене

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Пържени яйца с луканкова наденица и пикантно сирене
Снимка: Sevdalina Irikova
5 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
3
"Храна за очите, храна за душата - опитайте и ще останете много доволни от тези вкусни пържени яйца"

Необходими Продукти

  • за 3 порции
  • яйца - 6 бр., размер L
  • наденица - 1 бр. луканкова
  • сирене - 100 г пикантно мариновано в зехтин (по рецепта)
  • кашкавал - 100 г
  • люта чушка - 1 бр., зелена
  • чери домати - 3 - 4 бр., мариновани в зехтин (по рецепта)
  • растителна мазнина - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • чили - за поръсване, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Семпло ястие, с което повечето от нас са израснали. Магията винаги се крие в простичките неща, които ни носят мили спомени и познати вкусове, сгряващи душата.

Нарязваме на тънки шайби наденицата и я запържваме за кратко от двете страни в тиган с нагорещена растителна мазнина. Изваждаме я и я поставяме в чиния настрани.

В същата овкусена мазнина ще изпържим яйцата. Разбиваме ги добре с щипка сол. Прибавяме към тях настъргания на едро кашкавал. Изсипваме ги в тигана и разпределяме сместа равномерно по дъното му.

Намаляваме температурата и оставяме да се запичат бавно, като не разбъркваме сместа.

Нарязваме зелената чушка на тънки резенчета и ги подреждаме върху яйцата.

Прибавяме наденицата и поръсваме с черен пипер.

След като омлетът е готов, добавяме към тях от маринованото пикантно сирене в зехтин. Разпръсваме го небрежно и прибавяме няколко нарязани мариновани изсушени доматчета, ей тъй - за колорит.

Поръсваме с малко люто чили за пикантност и се наслаждаваме на всяка хапка.

Пържените яйца с луканкова наденица и пикантно сирене са готови.

Съвет: Маринованото сирене е нарязано на кубчета, подправено със скилидки чесън, люто чили, пресни летни подправки, като риган и розмарин. Заливам със зехтин и поставям буркана в хладилника.

Винаги разполагам с такова и щом привърши, нарязвам ново, като използвам овкусената с аромати марината. То е идеалната комбинация като мезе към чаша изстудено червено вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: