Постни локумки с бакпулвер

20/02/2019
"Пости или не, на душата ѝ се иска нещо сладичко, затова ви предлагаме да опитате тези разкошни постни локумки с бакпулвер "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 418
  • Преглеждания за месеца218
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всяко парченце локум се реже на 4 части. В средата на брашното сипваме вино, олио, пудра захар и ванилия. Разбърква се добре и добавяме бакпулвера, като отново се разбърква.

Когато се получи топка тесто, леко се измесва с брашното, получава се елестично като пластелин тесто, без да лепне.

Разделя се на две части, оформяме фитили и нарязваме на 10-12 части. Всяко парче тесто се сплесква, поставя се парче локум и оформяме на топче.

Нареждат се върху хартия за печене или силиконово килимче незалепващо.

Печем сладките в загрята фурна 15-20 минути. Изваждат се върху хартия, поръсена с 1-2 с.л. пудра захар, отгоре се поръсват с останалата захар.

Много вкусни и лесни за приготвяне постни локумки.

Може да съхранявате локумките в кутия до 7 дни.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар