Бурания (яхния) от свинско сърце, дроб и бъбреци с праз

21/02/2019
Зорица
отЗорицаМастър Шеф89224626974
"Това е от онези ястия, с които хем знаеш, че не бива да преяждаш, хем просто не можеш да спреш да ядеш - да ви е вкусно "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо712
  • Преглеждания за месеца71
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското сърце, свинските бъбреци и дробът се почистват хубаво от кръвоносните съдове и ципи и се измиват. Нарязват се на кубчета.

Сърцето и бъбреците се сваряват в подсолена вода, а дробът се залива с вряща подсолена вода и се оставя на страни.

Празът се почиства и се нарязва на ситно. Чесънът също се наситнява.

В загрятото олио се запържват празият лук, добавят се нарязаните сърце, бъбреци и черен дроб, доматеното пюре, бялото вино, скълцания чесън и подправки на вкус.

Оставя се да ври на умерен котлон, докато се сгъсти.

Ястието се поднася топло. Поднесете свинските карантии гарнирани с люти пукани чушлета и стрък магданоз.

Добър апетит! подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар