Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Свинско в гювеч с гъби и зеленчуци

Свинско в гювеч с гъби и зеленчуци

ТеодораТеодора
Новак
512
Свинско в гювеч с гъби и зеленчуци2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
4
"Всяка хапка вкусна храна носи удоволствие, а това разкошно свинско със сигурност ще ви се услади"

Необходими Продукти

  • свинско каре - 1 кг
  • гъби - 500 г
  • лук - 2 големи глави
  • моркови - 2 - 3
  • целина - 1/4 глава
  • свинска мас - 4 с.л.
  • вода
  • сол
  • лют червен пипер - (по желание)
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на големи кубчета.

Целината се обелва и нарязва на средно големи парчета с ширина около 1 мм.

Морковите се нарязват на кръгчета с ширина около 1 мм. Лукът се обелва и нарязва на лунички. Гъбите се почистват и нарязват на средно големи парчета.

На дъното на гювече се сипват 2 с.л. свинска мас. Отгоре се реди половината от лука, над него целината и морковите. След това се подрежда месото. Над него се слага останалата част от лука. Най-отгоре се подреждат гъбите.

Сипват се още 2 с.л. свинска мас. Добавя се лютият червен пипер. В около 600 мл вода се разтваря солта. Осолената вода се изсипва в гювеча.

Гювечът със свинско се затваря с капака и се поставя в студена фурна. Ястието се пече на 200 градуса за 1 ч. и 30 мин.

Сервира се поръсено с магданоз.

Съвет: Когато готвите в гювеч, важи правилото: студен гювеч - студена фурна; топъл гювеч - топла фурна. Ако температурата на гювеча и фурната е различна, гювечът ще се спука.

Дъното на гювеча отвън винаги трябва да бъде сухо!

Свинското в гювеч с гъби и зеленчуци е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: