Печени агнешки мозъчета

ЗорицаЗорицаМастър Шеф90924927914
21/02/2019
"И подправки сложихме, и масълце добавихме, май само винцето сме пропуснали, ама то вие и сами може да се сетите "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо456
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте агнешките мозъци под течаща студена вода и отстранете всички остатъци от кръв и кръвоносни съдове.

Напълнете купа или тенджера със студена вода, добавете оцета и мозъците. Оставете ги в хладилника за през нощта.

На другия ден измийте добре мозъците и ги сложете в дълбока тенджерка със студена вода. Щом водата заври, оберете с решетъчна лъжица образувалата се пяна.

След това добавете във водата дафиновите листа, нарязаните на ситно пресен лук, чесън, целина и морков. Поръсете със сол, черен пипер и кимион. Варете около половин час на умерен котлон.

След това извадете мозъците и подредете в малка тавичка. Загрейте маслото със зехтина и смесете с пресованите скилидки чесън.

Полейте агнешките мозъци, поръсете с подправките (розмарин, риган, мащерка) и печете в загряла фурна на 180 градуса около 20 минути или докато добие апетитен кафеникав цвят.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар