Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Киш»Киш със спанак, киноа и сирене Чедър

Киш със спанак, киноа и сирене Чедър

Киш със спанак, киноа и сирене Чедър
Снимка: Снежина Янакиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Здравословният начин на живот започва още от кухнята и нещата, които приготвяте - затова, изненадайте семейството си с този уникален Киш със спанак, киноа и сирене Чедър"

Необходими Продукти

  • киноа - 1 шепа
  • лук - 1 глава
  • масло - 1 с.л.
  • лук - 1 връзка пресен
  • спанак - 800 г бейби
  • джоджен
  • чедър - 300 г
  • сирене - 150 г по избор
  • яйца - 5 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Една шепа киноа предварително заливам с вряла вода за около 15-20 минути под капак, докато набъбне.

Глава стар лук задушавам до златисто в краве масло. Прибавям към него ситно нарязана връзка пресен лук и 800 грама наситнен бейби спанак, джоджен - пресен или сушен по желание и семената от киноа за около 5 минутки.

Сместа изсипвам в подходяща тавичка. Поръсвам с 300 грама кашкавал Чедър и 150 грама сирене по избор и заливам с предварително разбъркани 5 яйца.

Пека вегетарианската запеканка на 180 градуса във фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: