Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Киш»Любимият киш със спанак

Любимият киш със спанак

Любимият киш със спанак
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Киш със спанак и кисело мляко, като от едно време - ястие, което се приготвя бързо и събира семейството около трапезата"

Необходими Продукти

  • спанак - 8 - 9 топчета, замразен
  • яйца - 4 бр. едри
  • сирене - 200 г натрошено
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 2 с.л.
  • лук - 1 малка глава
  • царевично брашно - 2 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
  • домати - 4 резена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата с вилица, добавяме щипка сол и черен пипер на вкус. Прибавя се натрошено сирене и разбъркваме.

Лук се нарязва на ситно, задушва се в тиган със загрято олио и когато омекне леко, сипваме топчета спанак.

От време на време се разбърква, докато се размрази и се задушва, докато изври водата. Овкусява се със сол и черен пипер. Оставяме да се охлади, после се смесва с яйчената смес.

Сипва се 2 или 3 с.л. царевично брашно и сода за хляб, разбъркваме добре, за да смесим продуктите, така кишът ще стане по-стегнат. В тавичка (24 см в диаметър), намазана с олио сипваме спаначената смес, отгоре разпределяме 4 резена домат.

Печем в загрята фурна на 180 градуса около 25 минути, докато се стегне нашият киш със спанак.

Изважда се, нарязваме на 4 порции и сервираме киша с лъжица кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: