Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата с вилица, добавяме щипка сол и черен пипер на вкус. Прибавя се натрошено сирене и разбъркваме.
Лук се нарязва на ситно, задушва се в тиган със загрято олио и когато омекне леко, сипваме топчета спанак.
От време на време се разбърква, докато се размрази и се задушва, докато изври водата. Овкусява се със сол и черен пипер. Оставяме да се охлади, после се смесва с яйчената смес.
Сипва се 2 или 3 с.л. царевично брашно и сода за хляб, разбъркваме добре, за да смесим продуктите, така кишът ще стане по-стегнат. В тавичка (24 см в диаметър), намазана с олио сипваме спаначената смес, отгоре разпределяме 4 резена домат.
Печем в загрята фурна на 180 градуса около 25 минути, докато се стегне нашият киш със спанак.
Изважда се, нарязваме на 4 порции и сервираме киша с лъжица кисело мляко.