Бавно печен джолан в глинен съд

21/02/2019
"Вярно е онова, което казват за хубавите работи - бавно стават, но си струват чакането - опитайте и ще се уверите и сами "
Приготвяне15 мин.
Готвене480 мин.
Общо495 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо841
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натривате джолана с готова подправка за месо или други по ваш вкус и го запечатвате в силно сгорещена мазнина от всички страни.

Прибавяте отстрани едро нарязаните моркови, лук и главата чесън, необелена и сразява на две части и запържвате съвсем за кратко. Прехвърляте продуктите в глинен гювеч.

Заливате с червеното вино, добавяте 100 мл вода и печете на 100 градуса за 8 часа.

Поднасяте печения свински джолан със салата.

По желание изберете друга гарнитура за вашия джолан в гювеч.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар