Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Руладини»Пилешка руладина с крема сирене и сушен домат

Пилешка руладина с крема сирене и сушен домат

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2823k7143
Пилешка руладина с крема сирене и сушен домат
Снимка: Анелия Терзиева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Представяме ви победителя в състезанието - Най-сочно и ароматно пилешко! Да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 2 бр. пеперуди
  • сушени домати - 100 г мариновани
  • каперси - 1 шепа
  • крема сирене - 125 г
  • скаморца - 100 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките филета режем на две и всяко парче разполовяваме през средата, за да се отвори отново като пеперуда. Получената пилешка пържола начукваме под фолио, докато се изтъни.

От двете страни намазваме филето със сол и черен пипер. Поставяме върху прозрачно кухненско фолио.

В единия край намазваме с крема сиренето и подреждаме отгоре сушените домати и каперсите.

С помощта на фолиото завиваме руладината, оформяме като бонбон и завързваме от двете страни.

Получените 4 бонбона пускаме за около 3 минути в тенджера с вряща вода. По този начин формата се запазва, а също така съхранваме времето за приготвяне на руладините.

След като ги извадим, освобождаваме ги от фолиото и довършваме обработката във фурната до готовност. В зависимост от дебелината на месо, времето за приготвяне е между 12-18 минути на 180 градуса.

Когато месото е изпечено (внимавайте, в никакъв случай да няма сурови участъци), поръсваме руладините с настъргана Скаморца, която може да се замени и с кашкавал и запичаме за още 2-3 минути.

Поднасяме с картофено пюре. Приготвено по този начин пилето става изключително сочно.

Пилешката руладина с крема сирене и сушен домат е чудесно ястие за гости.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка: