Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пърленки»Безглутенова пърленка с маслини, риган и моцарела

Безглутенова пърленка с маслини, риган и моцарела

Безглутенова пърленка с маслини, риган и моцарела
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Вкусна, ароматна и подходяща за всички, дори и за хора с глутенова непоносимост"

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 1/2 ч.ч.
  • оризово брашно - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 200 г
  • сода за хляб - 1 к.л.
  • сол - 1 к.л.
  • риган
  • маслини - 7 - 8 бр. без костилики
  • моцарела - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват двата вида безглутеново брашно. Добавя се яйцето, олио, сол. В киселото мляко се разбърква сода за хляб да шупне и сипваме в купата.

Разбърква се добре и сипваме в тавичка с диаметър 24 см, върху хартия за печене.

Маслините се нарязват на кръгчета и набождаме в тестото. Поръсва се с риган и печем в загрята фурна 200°C 15-20 минути.

Изважда се, поръсваме с настъргана на ренде моцарела и връщаме във фурната, докато се разтопи.

Сервира се топлата пърленка с пресни домати.

Безглутеновата пърленка с маслини, риган и моцарела е чудесна за вечеря.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Miss Tasty
Miss Tasty
обожавам безглутенови рецепти. често те не отстъпват по нищо и на вкус, и тази рецепта го доказва
18.11.2019 23:44